Відповідальність за бездіяльність на меморіалі жертвам фашизму у П’ятиднях може понести міліція. 

Державна міжвідомча комісія у справах увіковічення жертв війни та жертв політичних репресій звернулася до Генеральної прокуратури з вимогою притягнути до відповідальності осіб, які грабують братські могили жертвам фашизму у селі П’ятидні Володимир-Волинського району. Про це на власній сторінці у Фейсбуці написав керівник ДП «Волинські старожитності» Олексій Златогорський. Пише Інформаційне агентство Волинські Новини.

 Нагадаємо, раніше повідомлялося, що на волинському меморіалі орудують вандали.

Також, враховуючи тривалість і складність проблеми, Комісія у своєму зверненні до Генеральної прокуратури України констатувала, що факт розриття могил підтверджується копіями документів і фотографіями. Що ж до неодноразових безпідставних відмов у порушенні кримінальних справ міським відділом Володимир-Волинського УМВС України у Волинській області за статтями 297 (руйнування братської могили), 298 (умисне незаконне знищення, руйнування або пошкодження об'єктів культурної спадщини чи їх частин), а також статті 92 (порушення режиму використання пам'яток культурної спадщини) Кодексу України про адміністративні правопорушення - вони є незаконними і несуть ознаки службової недбалості з боку правоохоронних органів. А тому Комісія просить притягнути до відповідальності працівників Володимир-Волинської міліції за систематичне невиконання своїх обов’язків.

Нагадаємо, що зараз правоохоронців у Володимирі-Волинському очолює, з приставкою виконуючого обов’язки начальника, Віталій Здомищук, котрий проходив громадські слухання на посаду начальника і якого не підтримали активісти Майдану.