Публічне акціонерне товариство «Аграрний Фонд» у суді намагається з`ясувати де поділося їхнє зерно, яке було на зберіганні у державного підприємства «Луцький комбінат хлібопродуктів №2».

У листопаді минулого року було укладено договір між ПАТ «Аграрний Фонд» та ДП «Луцький комбінат хлібопродуктів №2» на зберігання зерна. Чималу кількість збіжжя склад КХП взяв на зберігання. Аби обліковувати кількість та якість своєї продукції, щомісячно в межах з 1-го по 10-те число проводилася перевірка.

Однак, згідно наказу голови правління ПАТ «Аграрний Фонд» і Держфініспекції сільського господарства у Волинській області  було проведено перевірку з відома директора підприємства Степана Москвича на КХП №2 22-го та 23-го квітня. Результат ревізії виявився не найкращим. Підприємство не дорахувало на складах свого зерна  аж на понад 22 мільйони гривень.

Така ситуація змусила Аграрний фонд звернутися до Господарського суду, аби стягнути 22 мільйони 580 тисяч 787 гривень 85 копійок.

Під час судового засідання стало відомо від представника відповідача, що нині проводиться на ДП «Луцький комбінат хлібопродуктів №2» перевірка комісією Міністерства аграрної політики та продовольства України. З його слів, згідно цього аудиту директор ДП Степан Москвич зараз тимчасово відсторонений від виконання своїх обов’язків.

Для того, аби дослідити усі обставини справи та з`ясувати чи справді зерно зникло, Господарський суд вирішив залучити у якості третіх осіб представників Державної фінансової інспекції сільського господарства у Волинській області та Міністерства аграрної політики та продовольства України.

Після того, як незалежна перевірка закінчить роботи на КХП і винесе якісь результати, Господарський суд Волинської області продовжить розгляд справи.