На Волині у кожному районі та містах обласного значення діють пункти видачі гуманітарної допомоги, здебільшого вони обслуговують малозабезпечені верстви населення, а нині – уже й переселенців з Криму та Сходу України. Ще частину благодійної допомоги реалізовують в територіальні центри соціальної допомоги, медичні заклади та табори відпочинку. Про це сьогодні йшлося в ході засідання робочої групи з гуманітарної допомоги при ОДА, яку провів голова облдержадміністрації Григорій Пустовіт, - повідомляє прес-служба облдержадміністрації.

Члени робочої групи розглянули питання розподілу шести гуманітарних вантажів, що передають релігійна місія «Карітас-Спес», обласні благодійні фонди «Карітас Волинь» та «Добродій». Допомога надана з Великобританії, Бельгії, Швейцарії та Німеччини.

До складу вантажу здебільшого входять одяг, меблі, дитячі іграшки та коляски, постільна білизна, інвалідні візки, велосипеди, медичні препарати, кухонне приладдя та швейне обладнання.

IMG_0282_ Як повідомила директор департаменту соціального захисту населення ОДА Світлана Мишковець, з початку цього року 18 благодійних організацій надали Волині більш як дві тисячі тонн гуманітарного вантажу, а минулоріч – відвантажили вдвічі більше.

Григорій Пустовіт подякував благодійникам та керівникам профільних служб за таку хорошу справу: «Так складається у житті, що не всі можуть забезпечити себе усім необхідним. Люди потребують різної допомоги. І маємо, у тому числі благодійні організації, де малозахищені можуть отримати потрібні їм речі».

Водночас, голова облдержадміністрації дав завдання директор департаменту соціального захисту населення ОДА надати якомога більше інформації для переселенців з Криму та Сходу, які наразі проживають в області, щодо можливості отримання тої чи іншої гуманітарної допомоги.