Розмова волинської делегації жінок, рідні яких перебувають у зоні АТО, із представниками керівництва Адміністрації Президента тривала приблизно дві години й була важливою для обох сторін. У цьому ВІП запевнив перший заступник голови Волинської обласної ради Олександр Пирожик, який разом із ними перебував у Києві. Про це пише Волинський інформаційний  портал

Зі слів Олександра Пирожика, зустріч матерів та дружин із першим заступником голови Адміністрації Президента Геннадієм Зубком тривала до 2-х годин. Жінки висловили всі зауваження стосовно того, як ведеться АТО. Інформацію, звичайно ж, вони почерпнули з телефонних розмов із рідними. У Адміністрації Президента дізналися багато нових невідомих, але конкретних фактів від рядових учасників протистоянь на Сході. Вислухавши емоції й зауваги та отримавши звернення, проголосоване Волиньрадою під час позачергової сесії, Геннадій Зубко запевнив, що відповідь буде підготовлена найближчим часом. Найімовірніше, її він привезе й озвучить у п’ятницю, 25 липня, під час представлення нового голови Волинської облдержадміністрації Володимира Гунчика.

Загалом же щодо конкретних проблем, озвучених візитерами з Волині, то принаймні одну відповідь заступник голови АП озвучив чітко: всі ті, хто зараз захищає незалежність, цілісність і суверенітет України у зоні АТО, будуть на законодавчому рівні визнані учасниками бойових дій.

Окрім того, Геннадій Зубко додав, що оголошена часткова мобілізація, отож влада зробить усе можливе для того, щоб ситуація на Сході України стабілізувалася принаймні до кінця серпня і люди перейшли до нормального цивільного життя.