Журналіст Сергій Лефтер провів у полоні бойовиків так званої «ДНР» 17 днів. Майже весь цей час він сидів у підвалі СБУ в Слов'янську, - повідомляє Gazeta.ua.

Тут полонені спали на дошках і стільцях, тут їх і допитували, жорстоко вибиваючи визнання. З трьох кімнат, де утримували ув'язнених, вікна є тільки в одній (при цьому наглядачі відкривали лише одне з них). Тікаючи з міста бойовики замінували будівлю і спалили багато документів. Однак вогонь не знищив всіх доказів перебування тут бойовиків.

У будівлі: розкидані особисті речі в'язнів, списки російських ЗМІ, яким доступ в СБУ закритий і зошити, в яких вели облік боєприпасів і медикаментів, повна коробка «рекламних» наклейок бойових загонів сепаратистів з адресою друкарні на коробці (друкарня - в Києві).

Кабінет Ігоря Гіркіна: саме тут він давав свої інтерв'ю. На столі розкидані наспіх порізані ножицями посвідчення «бійців Народного ополчення Донбасу». Поруч - кімната відпочинку. Представник СБУ пояснює, що близько половини людей, які приєдналися до бойовиків, залишилися в місті або передмістях. Такі групи зараз розшукуються і затримуються.

Журналіст Громадського телебачення Андрій Баштовий побував на місці.