Під час засідання Верховної Ради прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк заявив про свою відставку. Глава уряду наголосив на тому, що його уряд зробив все, що міг, і все, чого хотіли українці. Пише ТСН.

Також він прокоментував розвал коаліції в Раді та провал бюджетних і податкових змін. "Те, що відбулося сьогодні в Раді, буде мати дуже складні, якщо не драматичні наслідки для країни", - сказав він, додавши, що перед парламентськими виборами депутати не хочуть приймати непопулярні закони.  Деякі депутати стоячи аплодували словам Яценюка і підтримували його. 

"Я заявляю про відставку у зв'язку з розпадом коаліції і блокуванням урядових ініціатив", - резюмував він і завершив свій виступ. 

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк заявляє, що розвал парламентської коаліції має сьогодні наслідки, оскільки закони щодо наповнення бюджету провалені. Пишуть Факти. "Розвал коаліції має сьогодні наслідки. Закони, які б наповнили дохідну частину бюджету, провалені. І це зрозуміло. А хто хоче йти на вибори і одночасно голосувати за непопулярні закони, - сказав він, виступаючи в парламенті в середу. Він також підкреслив: "Розмінювати вузькополітичний інтерес на долю держави неприпустимо. Це моральне й етичне злочин".