Сьогодні, під час призначення нового голови Волинської обласної державної адміністрації, волинські селяни мали можливість поставити Президенту України декілька запитань. Їх вони передали через першого заступника голови адміністрації президента України Генадія Зубко.

Заступник голови Асоціації фермерів і землевласників Волині Руслан Хомич запитав Генадія Зубко чому у селах до військкомату збирають хлопців які працюють в полі. За його словами селян забирають в армію просто з комбайнів, а тих що стоять на обліку на біржах праці чомусь не чіпають. «Дайте хоча б тиждень зібрати той хліб, бо і того не буде!» - зауважив Руслан Хомич.

Представник волинських селян запитав чому українська влада зачищає землю від українського селянства. Зокрема він згадав про поправку до Податкового кодексу, яку було внесено 27 березня, згідно якої орендна плата за землю збільшилась від 6 000 до 16 000 тисяч гривень на рік за 1 га. Він додав що вважає такі дії державним злочином.

У своїй промові Руслан Хомич декілька разів акцентував увагу на тому що питання хоча і задані в усній формі, але є офіційними.

Заступника голови адміністрації президента України Генадія Зубко підтвердив, що призивають хлопців які працюють в полі. Це відбувається у зв’язку з тим, що державі нема кого посадити за кермо військової техніки. Але Генадія Зубко пообіцяв підняти питання про відстрочку призову для комбайнерів, та про орендну плату за землю.