Протягом доби відбувалося активне ведення повітряної розвідки позицій українських військових з порушенням повітряного простору України, зокрема й з використанням безпілотних літальних апаратів, - повідомляють Факти.

Терористи продовжували масовані артилерійські обстріли позицій підрозділів АТО в секторах оборони кордону, при цьому також навмисно здійснюючи провокаційні обстріли території Росії для того, щоб російські військові відкривали вогонь по місцях розташування підрозділів Збройних сил та Держприкордонслужби України. Про це повідомляє Держприкордонслужба.

Терористи 5 разів здійснили  артилерійський та танковий обстріли позицій прикордонного угрупування на межі Донецької та Луганської областей. Під час обстрілів декілька снарядів потрапили на територію РФ. 

Поранено 1 прикордонника, який за деякий час помер, та 2 військовослужбовців ЗС України.

На ділянці відділу «Красна Талівка» (Луганська область) виявлено факт порушення повітряного простору України чотирма БПЛА.

З 18.10 з території РФ здійснювався обстріл позицій прикордонного угрупування та пункту пропуску «Довжанський» (Луганська область) з гранатометів, а з 19.22 до 20.30 – з мінометів. Внаслідок обстрілу 1 військовослужбовець загинув, 3 – отримали поранення. Вогонь коригувався за допомогою БПЛА Росії.

З 18.35 до 20.05 25 липня та з 03.35 до 04.35 26 липня терористами двічі здійснено артилерійський обстріл в районі населеного пункту Червонопартизанськ (Луганська область). Поранено 4 військовослужбовців Держприкордонслужби та 1 військовослужбовця ЗС України.

О 20.30 при спробі прориву через кордон з України в РФ поблизу пункту пропуску «Маринівка» на Донеччині українськими підрозділами було обстріляно вантажний автомобіль бойовиків. 

О 22.10 з території Росії навпроти ділянки відділу «Амросіївка» Донецького загону зафіксовано один залп БМ-21 «Град».

З 01.15 до 02.20 26 липня з території РФ здійснено обстріл з мінометів та БМ-21 «Град» пункту пропуску «Новоазовськ» (Донецька область). Внаслідок обстрілу отримали поранення 4 прикордонники.