40 днів минуло від дня загибелі під Луганськом Рустама Хамраєва, мешканця Луцька, патріота України, активного учасника Майдану в Києві, добровольця батальйону «Айдар».

Про це написало Інформаційне агентство Волинські Новини.

Рідні бійця просять:

«Поставте за нього свічку! Його свічка згоріла за вас».

 


«Перший раз він поїхав на Майдан 30 листопада 2013 року, перебував там до травня 2014. За цей час Рустам тричі приїздив додому на короткий термін», - розповідають рідні.

Додають, що у трагічні лютневі дні він стояв в першій лінії на барикадах, ризикуючи своїм життям, діставав з-під куль своїх поранених та вбитих побратимів. Рятував також поранену медсестру Тетяну, яка сама потрапила під обстріл, коли надавала медичну допомогу майданівцю.

Рідні кажуть, що Рустама також поранили, отруївся газами. Першу медичну допомогу він отримав в Києві, потім - в Луцьку. Після лікування знову повернувся на Майдан.

Дуже переймався за загиблих побратимів. З Майдану Рустам відправився добровольцем на Схід. Захищав територіальну цілісність і недоторканість України у складі 2 роти «Захід», найбоєздатнішого спецпідрозділу легендарного батальйону «Айдар».

Зі слів командирів та побратимів, Рустам був відважним бійцем, людиною гордою, в той же час – скромною. За себе ніколи нічого не просив, проте завжди дбав про інших, за друзів стояв горою. 

«Рустам Хамраєв поклав життя в бою за Україну. Він – боєць легендарного 24 батальйону «Айдар», що сформований з бійців Самооборони Майдану. Багато місяців захищав Україну на барикадах Майдану, а потім пішов на дальні барикади визволяти українські землі від кремлівських загарбників. Це – зразок мужності та самопосвяти», - сказав про волинського Героя секретар РНБО Андрій Парубій.

На пропозиції рідних з Узбекистану покинути країну у «неспокійні часи» відповідав категорично: «Я тут народився, якщо треба, покладу за Україну голову». На жаль, так і трапилося.

Рустам загинув, як Герой в бою 17 червня від розривної кулі крупнокаліберного кулемета. Попрощалися із загиблим лучанином 20 червня.

В ідеально складеному рюкзаку, який рідним привезли військові, лишилися речі, блокнот та випадкові записи Рустама на окремих листах. Рідні кажуть, коли той мав натхнення, завжди щось писав. На полях зошита, який потрапив у руки редакції, часто трапляється фраза "За Україну".

 


Весь блокнот списаний іменами та телефонами нових друзів. Їх він мав безліч - був дуже комунікабельним, найбільше нових товаришів, розповідав, знайшов на Майдані.


Тут же - рукою написаний власний вірш Рустама:

 


Життя Рустама до - 
з сестрою: 

 

- з сином:

 

 

.. і після:

Майдан:

 

Війна:

 

 

 

 

 

Слава Україні! Героям Слава! Герої не вмирають!