У рамках проекту «Схід-Захід: Редакції за обміном», на Волинь прибули 15 журналістів, редакторів та блогерів зі Сходу та Півдня України. Метою заходу є ближче познайомити представників ЗМІ з особливостями нашого краю, його культурою та історією, - повідомляє прес-служба Луцької міської ради.

Сьогодні з ними зустрілися перший заступник голови обласної ради Олександр Пирожик та перший заступник міського голови Святослав Кравчук.

Під час зустрічі Олександр Пирожик розповів про шляхи співпраці обласної влади з представниками засобів масової інформації краю. Він акцентував увагу на тому, що українські ЗМІ виявилися не готовими до інформаційної війни, яку нам нав’язала Росія, а тому програють її і закликав активно працювати над покращенням правдивого інформування наших громадян про події, що відбуваються.

Перший заступник міського голови Святослав Кравчук коротко поінформував присутніх про історію Луцька, його економічний потенціал та соціальну сферу.

 



Журналістів також цікавило, як ставиться волинська влада до доцільності децентралізації влади, як вирішуються проблеми біженців зі Сходу у нашому регіоні, участь волинян в антитерористичній операції.