Ківерцівська райспоживспілка таки не змогла довести Господарському суду Волинської області суті свого позову до Олицької селищної ради – зменшення нормативно-грошової оцінки землі майже у 2 рази.

До суду Ківерцівська райспоживспілка звернулася із позовом, аби змусити Олицьку селищну раду внесла зміни до рішення про грошову оцінку земельної ділянки з 1 мільйона 691 тисячі 530 гривень на 921 тисячу 368 гривень 97 копійок.

Ще з 2006 року Ківерцівська райспоживспілка орендує у Олицької селищної ради понад півтора гектари землі, де функціонує ринок. Однак, як розповідає голова селищної ради Олена Кашевська, непорозуміння були між сторонами впродовж усіх років співпраці.

Впродовж двох судових засідань позивач намагався довести суду чому ж таки потрібно зменшити грошову оцінку землі. Навіть технічну документацію принесли виготовлену у 2013 році, з якою голова селищної ради Олена Кашевська вперше і ознайомилася під час судового засідання.

Крім того, позивач переконував суд у тому, що при розробці технічної документації не завжди потрібне погодження органу місцевого самоврядування.

Для вирішення спору запрошував суд директора Держземагенства, котрий перебуваючи у відпустці, до суду зявитися таки не зміг.

Позивачі кого тільки не залучали до судового процесу, аби довести свою правду, однак суд таки не міг почути відповіді на одне-єдине питання - що стало причиною для зміни нормативно-грошової оцінки землі.

На судове засідання навіть сам голова правління Ківерцівської райспоживспілки з'явилася. Валентина Корнійчук показувала судді і фотографії, і технічну документацію, і на Закон України про землеустрій посилалися, і ледь не кожен пункт договору зачитали, доводячи, що потрібно задовольнити їхні вимоги. .  Мало не на пальцях пояснювали, але не словами. На підтримку їй прийшли заступник голови правління та навіть сама директор ринку.

Під час минулого судового засідання сторона твердила, що причиною зменшення вартості землі стала зміна цільового призначення ділянки, наступного разу – зміна складу угідь.

Суддя Господарського суду Інна Якушева неодноразово задавала питання «то в чому ж причина зміни грошової оцінки землі?», - проте відповіді таки не почула.

Зважаючи на усе викладене Господарський суд Волинської області відмовив Ківерцівській райспоживспілці у задоволення позову.

Рішення суду може бути оскаржений в Рівненському господарському апеляційному суді.