Поки на Сході війна – активісти «Правого сектору» воюють із волинськими селянами. Спортивні молодчики, які представляються «Правим сектором» із Києва, завітали на поля села Растів Турійського району разом з комбайнами – врожай збирати. Між тим ці сільські паї орендує ТзОВ «Ратнівський аграрій». Посіви придбали в АПК «Волинь» як незавершене виробництво, уклали угоди з власниками паїв і заплатили селянам за оренду. Коли дійшло до жнив на полях з’явився новий господар. Для переконливості привіз із собою активістів Правого сектора. Боронити врожай люди вийшли мало не всім селом. Інформує ТРК «Аверс».

У Растові Турійського району своя війна - за хліб. У гарячу пору жнив селяни вийшли на поле блокувати виїзд комбайнів. Вони забили на сполох коли побачили, що збіжжя на паях збирають не їхні орендарі. Молотити зерно приїхали три комбайни в супроводі незнайомців спортивної статури. Чоловіки представились активістами «Правого сектору» та повідомили селянам, що приїхали встановлювати справедливість. 
Загалом вони сказали: «Ми правий сектор – гражданская организация, дійсно існуюча, которая отстаивает права граждан страни. Ми із Кіева. К нам обратілісь люді коториє здесь виступали инвесторами. Они заключали какієто догова с АПК «Волинь». У ніх началі пропадать какієто договара, пропадать тєхніка. Они обратілісь чтоби помочь разобраться.. Вот ми і здєсь. Ми за правду».
 
Поміж спортивних молодиків чоловік на ймення Василь Верхоляк. Він зі Львова і є співзасновником ЗАТ «Стоянівнасіння». Каже: його товариство тут орало і сіяло, однак жодних документів на підтвердження своїх слів не показує. Між тим, сільські жінки гостей намагалися вигнати. 

Ще у 2005-му на цих полях взялося господарювати Товариство з обмеженою відповідальністю АПК «Волинь». У 2013-2014-му засіяли поля і хазяйнувати передумали. Незавершене виробництво продали СТОВ (Сільськогосподарському підприємству з обмеженою відповідальністю) « Ратнівський аграрій». 

Уся катавасія закрутилась довкола власників паїв та групи підтримки Василя Верхоляка, яка назвалась «Правим сектором». Між тим, речник «Правого сектору» Артем Скоропадський підтвердив присутність активістів на Турійських полях – аргументи насторожують. Це майор КГБ. Ніякі органи не працюють – ми будемо встановлювати справедливість 
Як «Правий сектор» з’ясовуватиме істину – залишається лише здогадуватися, бо наразі все виглядає так, ніби хвацькі активісти взялись націоналізувати майно умовних ворогів, а насправді почали воювати з сільськими жінками, бо всіх дужих чоловіків у цьому селі забрали на справжній фронт.