За неоплату основного боргу за поставку газу, ДКП «Луцьктепло» боргує понад півтора мільйона гривень пені, річних відсотків та інфляційних втрат Публічному акціонерному товариству «Нафтогаз України».

Ще в кінці 2012 року між ПАТ «Нафтогаз України» та ДКП «Луцьктепло» було укладено договір про поставку природного газу для виробництва теплової енергії. Після того, як постачався газ, покупець повинен був протягом місяця сплатити кошти за товар. Тож з січня по грудень 2013 року було поставлено сировини на загальну суму 81 мільйон 785 тисяч 723 гривні 1 копійка.

У зв’язку з тим, що терміни оплати згідно умов договору минули, постачальник нарахував чималу суму – понад мільйон гривень пені, більше 250 тисяч відсотків річних та 102 тисячі гривень інфляційних втрат.

Тепер ПАТ «Нафтогаз України» намагається стягнути з боржника 1 мільйон 549 тисяч 310 гривень 13 копійок через Господарський суд Волинської області.

На сьогоднішнє судове засідання, як і на минуле, представник ДКП «Луцьктепло» не зявився.  На адресу Господарського суду Волинської області надійшло клопотання від імені відповідача про те, що підприємство не може забезпечити явку повноважного представника. Клопотання було мотивоване тим, що один представник перебуває у відпустці, інший - у місті Києві на засіданні Вищого господарського суду, даний розгляд справи стосується також інтересів «Луцьктепла».

Посилаючись на заяву відповідача, Господарський суд Волинської області оголосив перерву.