Нагадаємо, надзвичайна ситуація в ніч на 15 серпня сталася в місті Володимирі-Волинському - там військовий-контрактник кинув службу й пішов до знайомої відзначати день народження, - повідомляє ТРК Аверс.

Коли ж горілка перестала лізти в горло - став палити в повітря з особистої зброї. Про це в коментарі «Обозревателю» повідомила спікер волинської обласної міліції Оксана Блищик.

«Міліцію викликали сусіди знайомої військового контрактника - саме він через пальбу з пістолета заважав їм спати… Коли ж на місце події прибула слідчо-оперативна група, відразу вдалося встановити, що військовий самовільно кинув частину і зі зброєю пішов до знайомої відзначати її День народження, але ось чому стріляв у повітря - це доведеться з'ясовувати, але не нам», - зазначила Блищик.

За її словами, гучним для цього спокійного містечка справою відтепер займатиметься військова прокуратура регіону. Тим часом в Міноборони н пояснили, що самовільне залишення частини або місця служби є досить серйозним злочином, тим більше контрактник, без поважних причин і зі зброєю, кинув місце служби.


«Раніше він запросто на півроку міг загриміти в дисциплінарний батальйон. Зараз їх немає. Можливо, його виженуть зі служби, як недбайливого солдата, який ганьбить честь Збройних Сил. І це в той час, коли його колеги захищають Батьківщину, він п'є горілку і стріляє куди попало. Це справжнє ЧП!», - підсумували в Міноборони.