14 заборонених в Україні російських телеканалів повинні припинити віщати в приватних внутрішніх кабельних мережах. Про це повідомив радник міністра МВС України Антон Геращенко на своїй сторінці у Фейсбук, передає УНН.

"Міністром МВС Арсеном Аваковим сьогодні підписано наказ №840 від 19.08.2014 про спільні дії МВС і Національної Ради із питань телебачення та радіомовлення з метою контролю за дотриманням законодавства у сфері тимчасової заборони на мовлення російських телеканалів, які ведуть пропаганду війни і насильства в Україні", - повідомив А.Геращенко.

Він зазначив, що в рамках цього наказу територіальні підрозділи МВС повинні будуть сприяти Національній Раді у виявленні кабельних операторів, які не виконують рішення про припинення трансляції на території України 14 заборонених російських телеканалів.

Кабельні оператори –порушники законодавства будуть притягнуті до відповідальності. Крім того, підрозділи МВС будуть моніторити трансляцію заборонених російських телеканалів у школах, лікарнях, готелях, будинках відпочинку з вимогою відключити мовлення таких російських каналів.

"МВС нагадує, що перше, що зробила Російська Федерація в ході злочинної анексії Криму, це відключення українських телеканалів і включення російських. Також на території Російської Федерації в кабельній мережі не віщає жоден український телеканал. Україна як незалежна суверенна держава може і повинна захищати свій інформаційний простір від інформаційної агресії з боку РФ, цілеспрямовано розпалює ненависть і ворожнечу між українськими громадянами. Результат цього - терористична війна на Донбасі, розв'язана за прямої участі заборонених нині російських телеканалів", - говорить радник міністра.

Він зазначив, що МВС закликає директорів державних та комунальних установ, власників готелів, санаторіїв і будинків відпочинку не чекаючи візиту працівників правоохоронних органів, відключити мовлення заборонених російських телеканалів в своїх внутрішніх мережах.

"Російські телевізійні канали, які заборонені для ретрансляції на території України відповідно до рішень Національної ради № 292 та 297 від 17.07.2014 року та Ухвал Окружного адміністративного суду м. Києва: "Перший канал "Всесвітня мережа", "РТР-Планета", "Россия 24" ,"НТВ-Мир", "ТVCI (ТВ Центр)", "Россия-1", НТВ, ТНТ, "Петербург 5", "Звезда", РЕН-ТВ, "Life News","Russia Today", РБК-ТВ", - зазначив А.Геращенко.