Цими днями фонди Ковельського історичного музею поповнились новими експонатами, привезеними із зони АТО. Їх на східних рубежах нашої держави зібрав і передав рідному місту підполковник ВДВ Збройних Сил України, керівник пошукового загону «Відродження» Вадим Сергійович Дорофєєнко. Про це йдеться на сайті мерії Ковеля.
Вадим Сергійович діючий військовий, який уже кілька місяців поспіль бере участь в антитерористичній операції. Він звільняв Краматорськ, за розмінування цього міста, а також Дружківки, Слов’янська його представлено до державної нагороди – ордена Богдана Хмельницького ІІІ ступеня.
За словами нашого земляка, йому та його побратимам довелось пережити чимало. Їх «поливали» із російських «Градів», обстрілювали з мінометів, були кілька днів без їжі, 18 діб – без води. Але наші хлопці проявляють неабияку мужність, героїзм і виконують надскладні завдання. Зокрема, сам підполковник зі своїми підлеглими під час звільнення Костянтинівки повернули танк, який терористи зняли у місті з постаменту та привели техніку часів Великої Вітчизняної війни у бойову готовність. Тепер машину відправили на Київ для участі в параді на День Незалежності.

У Ковель Вадим Сергійович привіз виведену з ладу зброю, що використовувалась українськими військовими та терористами. Також до музею він передав прострілені каски, бронежилети, стяги 299-ї бригади тактичної авіації, агітаційні листівки Національної Гвардії та сепаратистів, малюнки і листи, які бійці отримували від дітей.

Як повідомила зберігач фондів історичного музею Мирослава Мороз, всі ці експонати  будуть опрацьовані, описані та взяті на облік. Незабаром вони будуть представлені на окремій виставці, а згодом – у розділі постійно діючої експозиції.