Голова облдержадміністрації Володимир Гунчик зробив спробу втекти від активістів. Про це пише інформаційне агентство Волинські Новини.

Нагадаємо, сьогодні, представники громадський організацій прийшли на розмову до голови ОДА, щоб обговорити нагальні питання області. Вони зібралися на 10:45 під стінами облдержадміністрації. Проте керманич Волині проігнорував анонсовану зустріч з активістами.

Вийшовши з приміщення ОДА, Володимир Гунчик сів у авто і здійснив спробу втекти від активістів, які на нього чекали. Його авто намагалося виїхати від ОДА, проте активісти живим щитом перекрили рух автівці.

На це губернатор сказав активістам, що вимушений їхати на відеоселектор з міністром, щоправда, не уточнив прізвище посадовця, з яким мав зустрітися і нагальну потребу цієї зустрічі.

Гунчик також сказав, що на 18.00 сьогодні у нього призначена зустріч із представниками ВО «Майдан».

Але така відповідь не влаштувала активістів. Зараз вони пішою ходою супроводжують автівку чиновника проспектом Волі, а потім вулицею Степана Бандери. Чиновник вже прибув у приміщення Волинського інституту післядипломної педагогічної освіти.

Активісти супроводжували автівку губернатора вигуками «Ганьба» і претензіями щодо призначення нових кандидатур на посади голів РДА.

На акції протесту присутні представники Правого сектора і батальйону «Азов», які нещодавно повернулися зі Сходу.

Станом на 11:10 Вхід Інституту активісти спочатку заблокували. Але охорона закладу спробувала пояснити, що цього не варто робити, тобто, не заважати Володимиру Гунчику виконувати його функціональні обов’язки. Своєю чергою, активісти пообіцяли дочекатися голову ОДА з офіційної зустрічі.

Уже через декілька хвилин активісти усе ж безперешкодно увійшли всередину Волинського інституту післядипломної педагогічної освіти, де, як з’ясувалося, відбувається освітянська колегія за участю Міністра освіти Сергія Квіта.

За станом на 11.20 активісти вирішують, що робити далі.

За станом на 11.30 до невдоволених активістів вийшла начальник обласного управління освіти Валентина Загрева. Вона запропонувала їм перейти до актової зали і там зачекати на Гунчика. Проте активісти відмовилися, мотивуючи це тим, що не довіряють губернатору, і тому зачекають на нього під дверима залу засідань колегії. Адже вони побоюються імовірних витівок керівника Волині.