Через сімейні розбірки у сім'ї священика УПЦ Київського патріархату Романа Скірика пересварилося усе село. Жителі села Стара Лішня Іваничівськоо району розділилися на два фронти, одні підтримують свого наставника, а інші ж – його дружину.

А починалося все не так прозаїчно. Молода жінка чекала свого майбутнього чоловіка 5 років, доки той навчався у Духовній семінарії.

Згодом молода пара одружилася, а у сім'ї з'явився первісток. Здавалося б усе добре, але жінка після пологів набрала зайвих кілограмів, і це дуже не сподобалося її чоловіку, а згодом і стало приводом для сімейних сварок, - розповідає жінка.

Через кілька років матушка Мар’яна Скірак народила ще одного сина, а її чоловік на той час уже успішно правив у церкві, до якої ходили люди з 3 сіл.

Однак це не змінило ситуацію – подружжя і надалі сварилося та «било горщики» через усілякі дрібниці, як переконує матушка, аж допоки священик не «підняв руку» на неї.

Три місяці тому подружжя офіційно розірвало шлюб. Колиншня дружина подала позов, аби правосуддя покарало батюшку за завдані їй побої. Там поскаржилася, що одного вечора чоловік настільки піддався емоціям, що вдарив дружину шваброю, а потім ще й копнув по нозі.

Як запевняв адвокат матушки, їхню сварку чуло мало не усе село.

Священика визнали винним за фактом хуліганства, та присудили йому 100 годин громадських робіт. Однак сам батюшка подав апеляційну скаргу, у якій просить звільнити його від покарання.

Уже на засіданні Апеляційного суду Волинської області священнослужитель розкаявся у вчиненому та просив задовольнити його апеляційну скаргу, запевняв, що буде допомагати дітям і зрештою колегія суддів таки позбавила його від покарання у вигляді 100 годин громадських робіт.

Нам вдалося зв’язатися з прес-секретарем УПЦ КП Віталієм Собко, який, запевня, про конфлікт дізнався від журналістів.

«Звичайно священик, який одружений і має сім'ю, повинен зразком для інших сімей, адже сім'я священика завжди на виду, і завжди є для суспільства прикладом. Стосовно цього священика Романа Скірака я нічого не можу сказати, бо вперше від вас про це чую, але якщо дійсно це все так є, то це дуже неприємно. Я думаю, що владика митрополит Михаїл буде з'ясовувати цю ситуацію. Може він вже це робить, просто я не знаю», - прокоментував ситуацію Віталій Собко.

А зрештою додав, що церква неодмінно відреагує на такий прикрий випадок.

«Реакція буде завжди, це очевидно, але спільнота парафіян - це така духовна сім'я, і я знаю, що який би священик не був, то у нього завжди є на парафії прихильники. Завжди для церкви це є рана. Владика завжди уважно розглядає і вивчає таку ситуацію і приймає відповідне рішення. Це може бути звільнення від служіння або відправлення його на покаяння в монастир на певний час, можливо йому буде заборонено священослужіння на певний час, або взагалі позбавлено сану», - резюмував прес-секретар української православної цекрви.