У свою чергу Яценюк у своєму привітанні назвав кольори національного прапора викликом диктатурам, а Турчинов - впізнаваним символом боротьби за свободу. Керівники держави привітали українців із Днем прапора. Про це пише ТСН.

"Дорогі українці, вітаю Вас з днем Національного Прапору. Під цим прапором йшли воїни УПА. Це - кольори нашої свободи та незалежності. Наша країна зі справжніми патріотами має велике майбутнє! В нас все вийде. Пишаюсь, що Я - Українець! Слава Україні!", - написав на своїй сторінці у facebook президент України Петро Порошенко.

У свою чергу прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк у своєму привітанні зазначив, що під цим прапором присягає на вірність Вітчизні українська молодь, під цим прапором ідуть в бій українські воїни. "Кольори нашого прапора стали символом свободи і потужним викликом диктатурам вже далеко за межами самої України. До них звертаються люди доброї волі, які не скоряються тиранії, їх до дрожу бояться ті, хто прагне тримати народи в рабстві", - йдеться у привітанні, розміщеному на його сторінці у facebook. Яценюк також наголосив, що синьо-жовті кольори українського прапора - кольори нашої нездоланності і світлої віри, а для наших співвітчизників на Донбасі – це ще і кольори визволення, кінця кривавого терору і повернення до мирної праці. "Ми віримо і знаємо, що наш Прапор майорітиме над усією Україною. За це борються нині кращі сини і доньки України. Борються і поборють. Слава рукам, які підносять і міцно тримають український стяг. Слава Україні!", - завершується привітання прем'єра.

Спікер Верховної Ради Олександр Турчинов також привітав українців. "Нині наша країна та всі ми переживаємо нелегкі часи. Часи боротьби та гартування нової якості держави, нової якості народу, нової якості стосунків між державою та людьми. Тому настільки важливими для нас стали символи держави: гімн, герб та синьо-жовтий прапор. Жовтий та блакитний - ці кольори - поєднання невичерпної волі до свободи разом із постійним рухом вперед та наснагою до розвитку", - йдеться у привітанні спікера із Днем прапора, розміщеному на сайті Верховної Ради.

Турчинов наголосив, що сьогодні для всього світу український прапор став впізнаваним символом боротьби за свободу, за правду, за гідність. "Вірю, що разом ми переможемо мракобісся минулого та зможемо переступити через імперську агонію та піти вперед. Вірю, що над новою, вільною та європейською Україною завжди гордо майорітиме наш жовто-блакитний прапор. Прапор перемоги. Слава Україні!", - зазначив спікер. Нагадаємо, у ніч на 20 серпня четверо активістів перефарбували в синьо-жовті кольори золоту зірку на шпилі будівлі на Котельничівській набережній у Москві. Крім того, на зірку закріпили український прапор. Ця подія зробила неабиякий переполох у Кремлі. "Хуліганів" затримали і їм "світить" до трьох років позбавлення волі. Натомість перефарбування зірки в українські патріотичні кольори позитивно сприйняли в Києві – президент Петро Порошенко закликав українців вивісити синьо-жовті прапори по всьому світу.