Офіційне підняття державного прапору України над будівлею Луцької міської ради, приурочене до Дня прапора, відбулося сьогодні, 23 серпня.

Для того, щоб стати учасником урочистого дійства, під стінами міськради зібралися не лише чиновники, депутати і працівники установи, але й прості лучани. Багато хто прийшов з дітьми, а більшість були одягнені у одяг з національною атрибутикою. Пише Інформаційне агентство Волинські Новини.

Як зазначив в урочистій промові міський голова Микола Романюк, в сьогоднішні непрості часи, які переживає Україна, національний прапор є особливо важливим атрибутом – з ним йдуть на війну, його підіймають над містами, визволеними від терористів, ним проводжають в останню путь воїнів, які поклали своє життя заради волі і незалежності.

Присутні вшанували пам’ять загиблих Небесної сотні, бійців добровольчих спецбатальйонів, які боронили країну на Сході та учасників АТО хвилиною мовчання.

Мер Луцька побажав українцям миру, добра, здоров’я, мудрості та патріотизму.

«Нехай миті, коли піднімається прапор України та звучить гімн, сповнюють наші серця гордістю за Вітчизну, додають сили і натхнення, укріпляють єдність нашої нації. Слава Україні!», - заявив в урочистій промові Микола Романюк.