Голова Волинської облдержадміністрації Володимир Гунчик на завтра планує зустрітись з керівниками міністерства енергетики та вугільної промисловості України. На зустрічі він планує узгодити всі невирішені питання по 10-тій шахті.

Під час відео-селекторній нараді яка відбувалась на минулому тижні від керівництва енергетики України прозвучала пропозиція порахувати скільки коштуватиме консервація шахти №10. Отже це може означати, що в міністерстві є якась інша думка на рахунок її роботи. Тому владі Волинської області наразі важливо з’ясувати хто на рівні міністерства ініціює вирішити питання таким чином. Голова ВОДА висловив своє обурення щодо «незрозумілої приватизації» та закриття 10-тої шахти.

Губернатор попередив чиновників, що під час вирішення стратегічно важливих питань для економіки України, таких як енергозбереження та енергоощадні технології, не може бути мови про закриття шахт.

«Моя особиста позиція наступна – якщо хтось з чиновників буде пробувати розвернути проблему в інше русло, я змушений буду звертатись до прем’єр-міністра і президента України з проханням взяти під особистий контроль реалізацію проекта по шахті №10.» - додав Володимир Гунчик.

Також Голова Волинської облдержадміністрації офіційно звернувся в міністерство енергетики та вугільної промисловості з проханням призупинити всі дії по закриттю шахти №1. За словами губернатора шахта №1 має можливість нормально працювати. Тож поряд із питанням по шахті №10 завтра буде підняте питання по шахті №1.