Голова Волинської облдержадміністрації Володимир Гунчик під час брифінгу із журналістами розповів, що після вирішення питань пов’язаних з АТО та підготовкою до зими, в першу чергу планує зайнятись Луцьким спиртогорілчаним комбінатом.

За словами губернатора, він ще пам’ятає часи коли спиртогорілчаний завод виготовляв найкращу горілку в Україні. Такий успіх був пов'язаний із тим що завод сам виготовляв спирт для своєї горілки, замість того щоб закуповувати його в закордонних виробників.

«Видно комусь це підприємство дуже сподобалося, і сьогодні ми не маємо ні горілки Волинської ні підприємства… Для підприємства це крах, для області це двічі крах тому, що це головне підприємство яке наповнювало область акцизним збором.» - зауважив Володимир Гунчик

Губернатор назвав Луцький спиртогорілчаний комбінат «завданням номер три» для Волинської економіки. За словами губернатора, наразі він вивчає ситуацію навколо комбінату, та невдовзі планує зайнятись відновленням його роботи.

Гунчик зауважив, що ситуація подібна до спиртогорілчаного комбінату сьогодні відбувається на КХП №2 та 10-тій вугільно-видобувній шахті.