Учні одразу двох шкіл міста Луцька матимуть змогу навчатися у нових комп’ютерних класах та займатися на нових футбольних полях зі штучним покриттям, які облаштовані за сприяння благодійного фонду «Фонд Ігоря Палиці – Новий Луцьк».

Про це під час урочистої лінійки у ЗОШ №2 та гімназії №14 сьогодні, 1 вересня розповіла заступник голови правління благодійного фонду, депутат Луцької міської ради Ірина Констанкевич.

«Окрім нового комп’ютерного класу та футбольного поля зі штучним покриттям ми ще й допомогли загальноосвітній школі №2 обмеблювати одним із класів для першокласників», - розповіла випускниця ЗОШ №2 Ірина Констанкевич.

«Взагалі то ми в школах парти не встановлюємо, тому що це не є головний напрямок фонду, але цей навчальний заклад є особливим. Ми зіткнулися з проблемою, що в одному з класів навчаються дітки з малозабезпечених сімей, а їхні батьки не можуть забезпечити їм нові меблі. Тому Благодійний фонд взяв на себе таку місію і цьогоріч маленькі першокласники сидітимуть за новими партами від фонду «Фонд Ігоря Палиці – Новий Луцьк». Допомога школі надається повсякчас і ми не будемо припиняти співпрацювати із цією школою», - додала депутат Луцькради Ірина Констанкевич.

Директор школи Василь Грищук під час урочистої лінійки також привітав учнів із початком нового навчального року і нагадав усім присутнім імена тих, хто загинув під час антитерористичної операції та трагічних подій на Майдані. Варто відзначити, що у такий надскладний для країни час навіть першокласники знають, що таке хвилина мовчання.

«Ми розпочинаємо новий начальний рік у непростий для країни час, у час коли на Україні йде війна, війна за нашу незалежність. І ми вже маємо багатьох загиблих – Герої Небесної Сотні та учасники бойових дій на Сході України. Їх потрібно пам’ятати та знати їхні імена, і користуючись нагодою прошу всіх вшанувати їхню пам'ять хвилиною мовчання», - сказав директор школи Василь Грищук.

І вже згодом керівник школи розповів, як минулого року мав честь відкривати лінійку з народним депутатом України Ігорем Палицею.

 «Я пам’ятаю як того року на урочисту лінійку до нас приїздив Ігор Петрович Палиця і пообіцяв, що цього року ми матимемо новий комп’ютерний клас, і я з превеликою радістю хочу всім присутнім сказати, що сьогодні ми маємо такий клас. До того ми мали які-не-які комп’ютери, але завдяки фонду «Фонд Ігоря Палиці – Новий Луцьк» ми отримали нове високотехнологічне обладнання, яке допоможе нашим вихованцям отримувати нові знання».

Учитель інформатики навчального закладу Олексій Клець також наголосив на тому, що нова комп’ютерна техніка дуже відрізняється від попередньої своєю потужністю.

«Нове обладнання цілком відповідає стандартам та вимогам Міністерства освіти і науки, адже той комплекс який у нас був настільки не відповідав стандартам, що сучасне програмне забезпечення відмовлялося працювати на тих комп’ютерах», зауважив Олексій Клець

Крім того, під час урочистої лінійки з нагоди початку нового навчального року заступник голови ради правління благодійного фонду Ірина Констанкевич нагородила ученицю 5 класу Соломію Петрук, яка брала участь у конкурсі «Писанковий дивосвіт», а грамотою управління освіти Волинської обласної державної адміністрації нагородила Уляну Петрову за зайняте І місце в обласному конкурі «Таланти третього тисячоліття».

Наостанок Ірина Констанкевич привітала ученицю 11 класу Софію Сітовську, яка перемогла у всеукраїнському конкурсі «Учень року - 2014» та привітала дівчинку з тим, що віднині вона буде отримувати стипендію від Благодійного фонду щомісяця.

Натомість керівництво гімназії №14 підготувало подяку для благодійного фонду від імені дирекції та учнівського колективу за нове футбольне поле зі штучним покриттям.

У свою чергу Ірина Констанкевич відзначила високий рівень знань гімназистів.

«Гімназія №14 забезпечує вимоги цілого району ДПЗ та надає безумовно якісну освіту вихованцям. Була проблема лише з тим, що діткам не було де займатися фізичним вихованням. Тому було вирішено, що одне з 5 полів буде облаштовано у 14 гімназії. Раніше ми також придбали для школи комп’ютерну техніку та техніку для модернізації опалення. Крім того це допомога школярам стипендіальними програмами, та програмами оздоровлення в Буковелі».

Наостанок депутат Луцької міської ради Ірина Констанкевич запевнила, що благодійний фонд «Фонд Ігоря Палиці – Новий Луцьк» розробив програму допомоги школам на 5 років, у якій заплановано співпраця з усіма школами міста.