Господарський суд Волинської області за неоплату електроенергії зобов’язав підприємство «Нововолинськводоканал» сплатити понад півмільйона пені, відсотків та інфляційних втрат.

З 2011 по 2014 роки підприємство «Нововолинськводоканал»  заборгував ПАТ «Волиньобленерго» чималу суму коштів за електроенергію. Близько три з половиною мільйони гривень водоканал накопичив боргу за ці три роки.

На основі несплаченого основного боргу постачальник нарахував і відсотки, пеню та інфляційні втрати. З цими розрахунками ПАТ «Волиньобленерго» звернулося до Господарського суду. Ціна позову над основний борг склала понад 600 тисяч гривень.

Представник відповідача позов визнавав. Проте, він зазначив, що підприємство перебуває у скрутному матеріальному становищі, а тому не мало можливості погасити борги за електроенергію. 

Заслухавши думку обох сторін ,а також дослідивши усі матеріали по справі, Господарський суд Волинської області прийняв рішення задовольнити позов  ПАТ «Волиньобленерго» та стягнути з «Нововолинськводоканал» понад півмільйонну суму.