Частина роти батальйону "Айдар" з Волині вчора потрапила у засідку росіян.

 Про це йдеться в мережі "Фейсбук" на сторінці координатора Самооборони Майдану Волині Андрія Хведчака. Пише Інформаційне агентство Волинські новини.

"Біда. Частина другої роти "Айдара" (Волинь), потрапила у засідку російського спецназу", - йдеться в повідомленні.

Зі слів Хведчака, ті бійці, які опинилися в засідці, загинули.

"Загинули всі, цвіт українства, цвіт "Айдара". Зібрали на Самообороні відпускників і поранених", - написав Хведчак.

Хведчак не повідомив місце, де бійці «Айдара» потрапили в засідку, але в коментарях до повідомлення один з користувачів, який підтвердив інформацію, відзначив, що в групі був його знайомий, місцем події вказав населений пункт Весела Гора.

Тут відзначимо, що населений пункт з такою назвою є і в Донецькій, і в Луганській області, але, швидше за все, мова - про Веселу Гору в Луганській області, де кілька днів тому відбувся бій між силами АТО і ЛНР, в результаті якого противники центральної влади заявили про контроль над селом.

Як повідомляє ТСН, трагедія трапилася недалеко від міста Щастя, де дорогу волинським айдарівцям перекрили люди із українськими прапорами. Коли машини зменшили швидкість, із лісосмуги по них вдарили кулеметні черги.

 Під обстріл потрапили бійці ще кількох батальйонів. Точних цифр ні загиблих, ні тих, хто залишається на контрольованій уже російськими спецслужбами території, не називають. "Айдарівці" кажуть, що готові навіть силою забирати своїх, та не дозволяє перемир'я. А на тих, хто має домовлятися мирним шляхом, надії нема. "Переговорщикам усім попередзвонював, щоб допомогли. Я дзвонив у штаби, я дзвонив ОБСЄ. ОБСЄ взагалі відморозилося. Для чого вони тут знаходяться – я взагалі не розумію. Ні Червоний хрест, ні ОБСЄ – взагалі допомоги ніякої", - обурений командир батальйону "Айдар" Сергій МельничукЗа станом на 19:30 стала відома кількість загиблих: 11 осіб. Про це написав на своїй сторінці у Фейсбуці комадир батальйону "Донбас" Семен Семенченко.

 "Добровольчий батальйон "Айдар" потрапив в засідку російського спецназу, загинуло 11 осіб "Перемир'я триває. Земля пухом", - написав командир "Донбасу".

ВІДЕО МОЖНА ПЕРЕГЛЯНУТИ ТУТ.

За станом на 19:30 стала відома кількість загиблих: 11 осіб. Про це написав на своїй сторінці у Фейсбуці комадир батальйону "Донбас" Семен Семенченко.

"Добровольчий батальйон "Айдар" потрапив в засідку російського спецназу, загинуло 11 осіб "Перемир'я триває. Земля пухом", - написав командир "Донбасу".