Сьогодні під час оперативної наради в Луцького міського голови Миколи Романюка обговорили питання постачання електроенергії в місті у зимовий період. Директор Луцької міської філії «Волиньобленерго» Володимир Боднарчук розповів, що з 28-ого серпня введений в роботу графіки аварійних вимкнень електроенергії.

Волиньобленерго передбачає, що у зв’язку з подорожчанням газу багато лучан будуть використовувати більше електроенергії. Люди користуватимуться переважно електричними плитами, бойлерами та батареями. Можливо хтось схоче перейти на електроопалення. Тож Володимир Боднарчук застеріг лучан, що перевищення ліміту споживання електроенергії призведе до нарахування коштів по вищому тарифу. Щоб цього уникнути людям потрібно буде виробити технічні умови на збільшення потужності в електромережі, у відповідності з якими буде збільшений і ліміт споживання за менші кошти.

Директор Луцької міської філії «Волиньобленерго» навів приклад – «Якщо ціна споживання з лімітом до 800 кВт становить 30 копійок/кВт, то перевищення ліміту споживання призведе до нарахування коштів до сплати по тарифу 1 грн./кВт».

До того ж обленерго планує проводити нічні рейди, до місць, де буде зафіксоване понаднормове споживання електроенергії, з метою перевірки навантаження на лінії. Під час перевірок будуть встановлювати безпосередньо будинки порушників, на яких в подальшому накладатимуть штрафи.

За словами Володимира Боднарчука аварійні вимкнення електроенергії можуть відбуватись в любий момент, в залежності від того, як буде падати напруга в системі. Він дав зрозуміти, що це відбуватиметься ближче до зими, коли навантаження буде зростати, відповідно напруга буде падати. Графік аварійних відключень складається з 10-ти черг. Введені вони з 6-тої черги. 6-та черга задіює сільське населення. Місто Луцьк в неї не входить але в місті є лінія підведена з районної підстанції. Тож можливе аварійне відключення Вересневого району.

Міська влада запевнила, що електроенергію відключатимуть здебільшого в селах. У самому Луцьку аварійні відключення можливі, але представник Волиньобленерго розцінив їх як маловірогідні. Тому можна тільки здогадуватись чому міський голова Микола Романюк після оперативної наради провів закрите засідання з комунальниками з цієї ж теми.