Запастися свічками та керасиновими лампами варто вже сьогодні, бо в будь-який момент можна залишитись без світла. Про такий не дуже приємний сюрприз повідомляють енергетики. Інформує ТРК «Аверс».

Директор Луцької РЕС Володимир Бондарчук розповів: «З серпня - 28-29 введений графік аварійних вимкнень. Це пов’язано з тим, що зараз події на сході і відсутнє паливо, відсутнє вугілля і тому буде вводитися обмеження. Графік складається з 10-ти черг, а введені вони у нас з 6-тої черги і в основному це задіє сільське населення».
У мікрорайоні Вересневе перебої будуть уже днями, позаяк там лінія електроенергії бере живленння з районної підстанції. Відключення світла може відбутися в будь-який момент, адже все залежить від того, яким буде навантаження в системі. Вимкнень варто чекати і в Луцьку. 

Володимир Бондарчук: «Чим ближче до зими, навантаження буде зростати і будуть такі відключення… можливо це зачепить і місто, все залежить від того як будуть розвиватися події і яка буде кількість палива і як буде з газом».

Заступник міського голови Лариса Соколовська каже: панікувати не варто, адже це ситуацію не покращить. Тож наразі маємо те, що маємо.

У зв’язку з подорожчанням газу багато людей переходять на електроопалення. Енергетики застерігають та звертаються до громадян не робити таких кроків без технічних умов на збільшення потужностей. В іншому випадку за це доведеться добряче заплатити.

Володимир Бондарчук: «Є споживання до 150, до 800 кіловат то там одна ціна, а далі після 800 там вже гривня, то щоб не було таких моментів, що до вас прийшов рахунок на пару тисяч гривень і ви не бігали і не знали звідки ця сумма взялася».

Окрім того, якщо фахівці РЕСу зафіксують хто так званим «партизанським» способом підключить електроопалення - тому буде непереливки. Штраф за такі діяння, як зазначив Володимир Бондарчук вимірюється десятками тисяч гривень.