Оголосили прізвища кандидатів у члени громадської ради при Луцькому міському голові.

Про це стало відомо під час засідання громадської ради 10 вересня. Пише Інформаційне агентство Волинські Новини.

Як зазначив голова ради Петро Верзун, нині настав час її переформатування та оновлення, і для того, щоб консультативно-дорадче бачення тих чи інших процесів оновилося і міський голова отримував різнобічну та правдиву інформацію від громадськості міста.

За станом на 1 вересня заяви на участь у Громадській раді подали 18 осіб, зголошуватися до дорадчого органу представники громади матимуть можливість до 15 вересня. Петро Верзун наголосив, що громадська рада повинна уособлювати увесь спектр громадського життя міста, тому її потрібно розширити.

Наразі заяви на участь у раді подали: Богдана Стельмах (ВОГО Волинський Прес-Клуб), Роман Перванчук (Волинський обласний осередок ВОМГО «Батьківщина Молода»), Володимир Дацюк (ВГО «Громадський комітет транспортної безпеки»), Андрій Сичук (Луцький міський фонд підтримки підприємництва), Микола Джула ( Волинська обласна організація роботодавців автомобільної галузі), Тетяна Іовенко (Волинська обласна організація Приватних роботодавців торгівлі і комерційної сфери), Микола Цюх (ВОГО Асоціація підприємців у галузі медицини та фармації), Микола Савченко (Волинська обласна організація Всеукраїнського об’єднання захисту конституційних прав і свобод громадян України «Правозахист»), Микола Фокін (Регіональне відділення Українського союзу промисловців і підприємців у Волинській області), Юрій Анцух (Об’єднання організацій роботодавців Волині), Валерій Севрюков (Луцька міська організація ветеранів України), Володимир Бут-Гусаїм (Луцька міська спілка громадських організацій «Молодіжна платформа»), Юлія Євпак (ВОГО «Фундація розвитку громад»), Володимир Герасимович (Луцька міська громадська організація «Народний Ринок»), Катерина Шкльода (ГО «Клуб екологічного туризму»), Олена Ковальчук (Луцька міська громадська організація «Джерела»), Петро Верзун (ВОГО «Фонд місцевого розвитку») та Юлія Ютовець (Луцька міська молодіжна громадська організація «Фундація Регіональних Ініціатив»)Долучатися до громадської ради закликають усіх, кого цікавить якість громадського життя у Луцьку. Входити до її складу можуть представники громадських організацій, профспілок та інших об’єднань громадян, засобів масової інформації, творчих спілок, почесні громадяни міста. Не можуть долучатися до ради депутати міської та обласної рад, представники органів виконавчої влади та місцевого самоврядування, лідери місцевих осередків політичних партій. Як зауважив голова громадської ради, немає застережень щодо одночасного членства у громадській раді при облдержадміністрації.

Остаточний склад органу затверджує міський голова, однак, наразі не було випадків, коли він не бажав затвердити ту чи іншу кандидатуру.

.