Знімальна група програми "Бі-бі-сі-Панорама" провела власне міні-дослідження в пошуках слідів ракети, яка збила малайзійський літак над Донбасом. Про це йдеться у сюжеті ТСН.

У журналістському розслідуванні автор Джон Суїні показав місце, звідки могла бути запущена ракета, яка, можливо, і збила пасажирський авіалайнер "МН17". Він також знайшов свідків, які розповіли, що екіпаж "Бука" був не з числа місцевих сепаратистів, а нібито з Росії.

Сам документальний фільм має назву "Ризикована гра Путіна", а катастрофа малайзійського лайнера лише один епізод. Журналіст намагається бути максимально неупередженим і не ставати ні на чий бік. Однак хоча Джон Суїні і показує виступ колишнього лідера сепаратистів Олександра Бородая, який заперечував причетність бойовиків до катастрофи "Боїнга", автор пункт за пунктом спростовує його слова.

Глибоко в тилу сепаратистів британський журналіст побачив та показав місця, де, за свідченнями користувачів соцмереж, був "Бук".

"На відео користувачів соцмереж видно пускову установку ракети "Бук" на дорозі. На передньому плані — синій ящик і стовп. Ось [позаду мене] синій ящик і стовп", - розповідає журналіст у своєму розслідуванні.

Ще більше заяву Бородая спростовує зображення "Бука", зняте за 15 км від місця падіння літака — журналіст також побував на цьому місці.

ВІДЕО МОЖНА ПЕРЕГЛЯНУТИ ТУТ

Слід зазначити, що версію, поширену російським міністерством оборони і різними військовими експертами Росії про те, рейс "МН17" міг нібито бути збитим українським винищувачем, автор розслідування навіть детально не розглядав. Він поспілкувався з експертом-ракетником із поважної організації "IHS jane's Review" Дагом Річардсоном. Експерт відразу заявив, що такі пошкодження фюзеляжу з такою великою кількістю пробоїн могли бути завдані осколками лише бойової частини ракети. 

, найбільшого розголосу після програми ВВС набули свідчення двох незнайомих один з одним очевидців подій, які бачили "Бук" і спілкувалися з його екіпажем. Хоч вони і самі російськомовні, але стверджують, що екіпаж ракетного комплексу "Бук" був з Росії та російським, бо розмовляв із чужинським акцентом.

Нагадаємо, нідерландські слідчі дійшли попередніх висновків, що літак був збитий, найімовірніше, сторонніми об'єктами.