Сьогодні стало відомо, що батальйон територіальної оборони Волині, який донині ніс службу на Чернігівщині та Сумщині, таки перекидають в зону проведення Антитерористичної операції. Без броні та необхідного озброєння. Пише Нововолинськ діловий.

Військовослужбовці розповіли редактору «Нововолинська Ділового», що до виконання бойових завдань готові, але за умови забезпечення їх бронетехнікою та протитанковими засобами.

— Ми стояли на блок-постах і охороняли українсько-російський кордон, — каже солдат тербату, — Тут ще якось могли обійтися стрілецькою зброєю, але досвід підрозділів, які воюють в АТО, показує, що без важкого озброєння проти російської артилерії довго не простоїш.

— Нам не потрібен другий Іловайськ. Хочемо гідно захищати нашу Батьківщину. Багато солдат записалися до батальйону оборони Волині як добровольці. Чому? Бо їм казали, що ми охоронятимемо Волинь і нам нададуть усе необхідне.

— Що виявилося у реальності? Держава на нас «забила»… Усім необхідним бійців забезпечували волонтери і міські чи районні адміністрації. Скільки часу ми чекали бронежилетів, пам’ятаєте?

— А тепер хочуть, аби ми, пересуваючись на шкільних автобусах, воювали проти регулярної армії РФ?! Це якась дивна позиція. У піхоти повинні бути наявні принаймні засоби протидії танковим дивізіям супротивника, а також справні БТРи чи БМП. Досвід 51-ї бригади показав, що навіть на блок-постах наявність українського танка може вирішити долю бою. Не говоримо уже про атаки чи зачистку територій.

— Словом, ми їдемо на війну, але чекаємо адекватної реакції командування АТО у плані забезпечення нас необхідним важким озброєнням.