Комунальне підприємство ДКП «Луцьктепло» цього року «напрацювало» кругленьку суму боргів. Пояснюють це затримкою грошей з Києва.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії Луцької міської ради з питань торгівлі, послуг та розвитку підприємництва сьогодні, 16-го вересня. Пише Інформаційне агентство Волинські Новини.

Зі звітом виступила заступник директора з фінансово-економічних питань ДКП «Луцьктепло» Тетяна Казачек.

«За цей рік збиток підприємства - 11 мільйонів 300 тисяч гривень. Основна причина - не покрита різниця тарифів для населення. Також ми маємо втрати холодної води на суму 667 тисяч гривень. Втім, підприємство зменшило кредиторську заборгованість на 6 мільйонів гривень, хоча залишається ще заборгованість - 195.5 мільйона гривень», - звітує Казачек.

Депутати поцікавилися, скільки ДКП «Луцьктепло» зекономило газу впродовж двох тижнів, коли в місті не було подачі теплої води.

Зі слів працівника комунального підприємства - майже мільйон кубометрів газу вдалося зекономити, однак таку практику вони припинили. Мотивують це тим, що ніхто не запевнив, що зекономлені ресурси палива будуть збережені саме за луцьким підприємством і в жовтні їх повернуть, то вирішили не економити. Окрім того, наголосила Тетяна Казачек, що коли система водопостачання стоїть без роботи, то вона руйнується від корозії.

Зауважимо, що саме Тетяна Казачек неодноразово фігурувала у конфліктах з колективом. По тому її звільнили. Втім Луцький міський голова Микола Романюк передумав звільняти одіозного керівника, мовляв незамінна: «Вона єдина, хто розбирається в ситуації, а всі решта - поховалися».