Ці кадри тріумфального, фінального поєдинку чемпіонату світу з вільної боротьби серед жінок, який днями відбувся в Ташкенті (Республіка Узбекистан), юні ковельчани в сесійному залі Будинку Рад переглянули з особливим трепетом, адже на килимі свою омріяну перемогу здобувала наша землячка, уродженка Ковеля, Заслужений майстер спорту Юлія Ткач-Остапчук. А коли під час церемонії нагородження переможців пролунали перші акорди державного гімну України, весь зал встав, і по закінченню гучно зааплодував нашій спортсменці. Пише Про Ковель.
Сьогодні Юлія пригадує, як довго і важко їй довелося крокувати до омріяної золотої медалі, і коли вона нарешті опинилася в руках – відразу й не повірила цьому. Каже, що фінальний бій зі всіх попередніх на чемпіонаті світу був найважчим, адже на килим готувалася вийти семиразова чемпіонка Америки Олена Пирожкова. Проте Юлія дала гідну відсіч суперниці.
Юлія Ткач-Остапчук під час урочистої церемонії народження переможців чемпіонату з особливим піднесенням і зі сльозами на очах співала Гімн України. Перебуваючи на змаганнях в Узбекистані, вона не припиняла слідкувати за тим, що відбувається на рідній землі, адже дуже хвилювалася за долю своєї Батьківщини. Юля, як і всі українські патріоти, хоче бачити Україну вільною, цілісною та незалежною.
Її один із наставників – Заслужений тренер України Анатолій Мілєхін, безмежно гордий своєю вихованкою - неодноразовою чемпіонкою Європи, а нині чемпіонкою світу. Він твердо впевнений, що її наполегливість та працелюбність у спорті, стануть тим золотим ключиком, який відкриє шлях до Олімпійської медалі. Юлія Ткач вже брала участь в двох останніх олімпіадах. У Лондоні в 2012 році вона посіла сьоме місце, тому тепер і тренер, і сама спортсменка вірять, що на цей раз їм таки посміхнеться удача.
На зустріч із чемпіонкою світу з вільної боротьби серед жінок в категорії до 63-ох кілограмів прийшли представники влади міста та району. Вони казали багато теплих, щирих слів-побажань, раділи разом із юними спортсменами, яких ледве вмістив зал адмінбудинку, значимій перемозі нашої землячки і обдаровували її подарунками та квітами. Періодично цю розмову переривав дитячий плач, який доносився з залу. Це однорічний синок чемпіонки світу Ярослав на руках у її чоловіка та батька малюка Олександра Леонідовича кликав свою титуловану матусю. І як тільки-но зустріч закінчилася, всі охочі отримали автографи від чемпіонки, сфотографувалися разом , Юлія поспішила пригорнути до себе найціннішу в своєму житті нагороду – рідного синочка.
На закінчення обдарована спортсменка з Ковеля повідала нам, що наразі прагне трішки відпочити, побути в колі родини, за якою дуже скучила, поняньчити свого маленького Ярослава, а вже потім братися за підготовку до Олімпійських ігор.