До Луцька повернулись учасники автопробігу «Допоможи Україні – захисти Європу». Курсували активісти містами Польщі та Німеччини. Під час поїздки нашим краянам вдалось зібрати майже 100 тисяч гривень, амуніцію, медикаменти та інші необхідні речі для наших військових. Також самооборонівці привезли з Європи три карети швидкої допомоги. Про це повідомляє ТРК «Аверс».

Автопробіг розпочався з міста Замость. Потім були Варшава, Торунь, Берлін, зупинка під Ганновером, а також у Лейпцигу та Кракові. Першочерговою метою поїздки, за словами організаторів- самооборонівців, привернути увагу європейців до проблем в Україні, знайти можливості для допомоги постраждалим та налагодити співпрацю з українськими та міжнародними благодійними організаціями.

Окрім коштів, теплих речей та кровоспинних препаратів активісти привезли ще й медичний транспорт. Три карети швидкої для громади Луцька передала спілка «Мости в Україну». Її очолює почесний житель Волині Карл-Герман Крог.

Невдовзі волинські активісти Самооборони майдану планують зробити автопробіг містами Чехії, Словаччини, Австрії та Південної Німеччини.