Іноземні видання продовжують аналізувати українську кризу. Про це пише Корреспондент.net.
Жертви для Росії - The National Interest

США та їхні європейські союзники рано чи пізно повинні вирішити, до якої міри вони готові погіршити відносини з Росією, якою мірою вони готові піти на ризик і зіткнутися з конфронтацією, що вийшла з-під контролю. Крім того, вони повинні вирішити, якими довгостроковими інтересами вони готові пожертвувати заради проведеної в цей час політики, пише американське видання.

У якийсь момент, якщо вони досить мудрі, їм доведеться визначити, як їхні зусилля, спрямовані на подолання кризи в Україні, можуть бути інтегровані в більш широку картину - в уявлення про те, якими вони хочуть бачити відносини між Росією і Заходом через п'ять або через десять років, і які кроки їм слід зробити для того, щоб повернутися на цей шлях, зазначає видання.

Суперечливі націоналісти - EurasiaNet

У тому, що стосується кризи в Україні, російські націоналісти демонструють суперечливу реакцію - тому Володимиру Путіну, можливо, слід добре подумати на тему про те, наскільки далеко можна заводити ситуацію. Реальність така, що більшість представників російського етнічного та громадянського націоналізму мають досить туманне уявлення про «євразійську інтеграцію», пише американське видання.

Вони в загальному і цілому дотримуються думки, що спроби запобігти соціальній, на їхній погляд, деградації центральноазіатських суспільств, є заняттям марним, тому вступати з ними в будь-які альянси безглуздо. Простіше кажучи, російські націоналісти вважають, що Центральна Азія потягне Росію на дно, зазначає видання.

Посилити міць України - El Pais

Деякі пропонують посилити військову допомогу Україні і тим самим дати можливість Києву перемогти в протистоянні з Росією. З моральної точки зору такий крок виправданий, але на практиці він нездійсненний. Справа в тому, що після шестирічної військової реформи Путін має сучасну та ефективну армію, а російські генерали засвоїли нові форми ведення прихованої і неоголошеної війни, які були успішно реалізовані в Криму та на сході України, пише іспанське видання.

Як би ми нам цього хотілося, але неможливо в короткий термін - шляхом прискореного навчання та переозброєння - зробити українську армію сучасною і боєздатною - так само, як неможливо перетворити російський автомобіль «Лада» на BMW шляхом заміни коробки передач і найму на роботу німецького механіка, зазначає видання.

Гроші на допомогу - Frankfurter Allgemeine Zeitung

Тоді як німецький середній клас запитує про те, чи закриють антиросійські санкції доступ до ринку на довгий час, в Луганську російські солдати ходять від будинку до будинку, від квартири до квартири. Вони приносять фрукти та інші продукти харчування, дізнаються, хто там живе, пропонують російські паспорти. Видаються гроші на кишенькові витрати - по 1000 рублів літнім, по 500 рублів дітям. Росіяни приносять не тільки гроші та їжу - вони приносять ще й мир, пише німецьке видання.

Для нас це може звучати не зовсім приємно, але люди сприймають те, що відбувається саме так. З моменту припинення вогню, про який домовилися Володимир Путін і Петро Порошенко, росіяни в Луганську піклуються про те, щоб в будинках знову з'явилася електрика. Місцеві мережі були приєднані до російських, а не до українських джерел. Телевізори знову працюють, на екранах - російські, а не українські канали. Так Володимир Путін діє на сході України, зазначає видання.

Навчання НАТО - Reuters

Трансатлантичний альянс відправив на Україну сотні солдатів брати участь у спільних навчаннях із силами Києва. Однак на саміті на початку вересня НАТО відмовилася пропонувати Україні членство. За Україну альянс воювати явно не хоче, пише британське видання.

Однак якщо Росія продовжить свої силові операції і вторгнеться в сусідню Естонію, де вона, як повідомляється, трохи більше тижня тому викрала офіцера місцевої спецслужби, решті 27 країнам НАТО доведеться скерувати своїх солдатів у бій. Вони зобов'язані будуть це зробити, згідно з 5-ою статтею укладеного в 1949 році Північноатлантичного договору, що зобов'язує країни альянсу захищати один одного в разі нападу, зазначає видання.