Уже втретє колегія суддів Апеляційного суду збирається для винесення вироку організаторці луцької порностудії Олені Дьоміній і втретє відкладає розгляд справи.

Нагадаємо, організаторку порностудії Олену Дьоміну було засуджено до 4-х з половиною років позбавлення волі з конфіскацією майна, однак з відтермінуванням на час лікування. Згідно з діагнозом медиків, у підсудної було виявлено ниркову недостатність та пов'язані з нею хронічні хвороби. Прокуратура Волинської області оскаржила вирок у частині того, що Дьоміну повинні були обстежувати медики пенітенціарної служби, а не звичайної лікарні. 

Апеляційний розгляд було призначено на 27 серпня. Проте його відклали. Причиною стало те, що сама організаторка порностудії за день до засідання лягла в лікарню з діагнозом важкої хвороби нирок. Та уже через кілька днів після слухання Дьоміна благопоучна виписалася. І навіть зникла з поля зору правоохоронців. 

Уже через кілька днів Дьоміну затримали. І коли уже її 9-го вересня під конвоєм доставили до суду, з'ясувалося, що занедужав її адвокат Валерій Таргоній.

На сьогоднішнє засідання захисник знову ж таки не прийшов, а лише подав суду пояснення, що на лікарняному буде до 19 вересня включно.

Сама ж Дьоміна зі сльозами на очах просила не проводити судове засідання без її захисника і колегія суддів у складі Віталія Денісова, Олександра Фудрі і Сергія Міліщука уже втретє відклала розгляд справи.

Крім того, організаторка луцької порностудії Олена Дьоміна цілком заперечувала проти фото- та відеозйомки і просила суддів відхилити відповідне клопотання журналістів інтернет-видання «Під прицілом» та телекомпанії «Аверс». Проти оприлюднення правосуддя через відео виступив і покурор Володимир Заплотинський.

Замість того, аби сприяти висвітленню справи прокурор підтримав засуджену і також клопотав проти проведення відеозйомки, посилаючись на те, що у ході засідання може бути озвучена хвороба Дьоміної. Вочевидь, саме та, з якою вона всього кілька днів пролежала у лікарні.

Прес-служба обласної прокуратури також пояснила дії прокурора посилаючись на нерозгодлошення захворювання Дьоміної, та коли журналісти повідомили, що дігноз уже давно оприлюднили в інтернеті у Єдиному реєстрі судових рішень, працівник прес-служби запропонувала: «А стосовно клопотання вирішував суд, прокурор тільки висловив свою думку».