Один з найбільших виробників хліба на Волині цього тижня розпочне виготовлення нової «соціальної буханки». Вона буде дешевшою від інших більш як на гривню.

Про це йшлося під час оперативної наради у голови облдержадміністрації Володимира Гунчика сьогодні, 22 вересня. Пише Інформаційне агентство Волинські Новини.

Нагадаємо, 17 вересня відбулася нарад хлібопеків і керівників області. Тоді повідомили, що найдорожчий хліб на Волині, а ціни збільшуються й надалі. Втім, компроміс таки вдалося знайти.

«Минулого тижня ми говорили про стабілізацію цін на хлібобулочні вироби. Так, ПАТ «Теремно Хліб» вже пішли на певні кроки назустріч і розпочинають виробництво

хліба за ціною 4,71 гривні за кілограм. Тобто буханка700 грамів буде коштувати нашим краянам 3,31 гривні. Це буде більше як на гривню дешевше, ніж сьогоднішні ціни», - доповів начальник департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Юрій Горбенко.

Аби уникнути спекуляції та «накруток» в мережах продажу, підприємці вирішили продавати «соціальний» хліб у фірмових мережах ПАТ «Теремно Хліб», - додав він.

Виготовлення дешевого хлібу для волинян має розпочатися уже з 24-го вересня.