Головний тренер луцької «Волині» Віталій Кварцяний попросив журналістів не лити бруд на колишнього керманича "Динамо" Олега Блохіна. Про це він сказав, відповідаючи на прохання журналіста порівняти гру "Динамо" при Блохіні та Реброві. Пише ТСН.Спорт.

"Я не хочу порівнювати. Це не в моїй компетенції, тому що я сам тренер. Думаю, Блохін працював, як міг, і у нього були хороші ігри. Дуже шкодую, що київська преса його постійно кусає. Користуючись нагодою, хочу сказати, що ви не праві. Виливати бруд на людину, яка створила історію "Динамо" - це не порядно, не чесно і не патріотично. Блохін - єдиний з наших тренерів, який показав високий результат на чемпіонаті світу. Турніри УЄФА, ФІФА, України - це все таке. А Блохін посів з Україною восьме місце у світі. Читайте також: Росія деформувала чемпіонат України і має бути покарана - Кварцяний А як футболіст він був кращим серед тих, які колись були в Україні та СРСР. А ви його, кияни, його кусаєте постійно. Ось це мені шкода.

Як людині, яка тренує, не подобається. Думаю, він працював нормально. Нормально - це значить добре. Можливо, він був занадто дипломатичним по відношенню до футболістів, занадто довіряв їм, я не знаю. Але, повторюся, хороших матчів при ньому у "Динамо" було достатньо. Але ви цих ігор не помічали, ви шукали лише негатив.

Мене, як людину з периферії, це відверто дратувало. Реброва історія теж тісно пов'язує з київським "Динамо", це сильний футболіст, який набув великого досвіду, виступаючи в Європі, виступаючи на чемпіонаті світу. Від нього завжди йшов дух лідера команди, він вів за собою колектив і ці якості реалізовує зараз вже як тренер. Маючи хороших футболістів у своєму розпорядженні, він зробив гарну ротацію, підібрав людей з характером, людей, які його розуміють. Це видно по грі, яку зараз показує "Динамо".

З киянами завжди складно грати, це стабільно сильний клуб. Ми ж знаємо, на чому стоїмо, який у нас бюджет, які зарплати у наших гравців, від цього нікуди не піти. Я вичавлюю те, чого у наших гравців немає. Але коли вони показують те, що було з "Динамо", то можна повіситися десь у кутку. А Ребров працює сучасно, його команда демонструє не просто швидкий, а реактивний відбір м'яча, і нам в цих умовах було дуже складно грати. Ребров реалізовує сучасний напрямок футболу - це те, чого мені зробити не вдається, у нас повільна середня лінія, наші півзахисники часто просто бояться грати. А київське "Динамо" зараз виглядає дійсно дуже добре! Цілий тиждень ми хлопців готували до гри методично, показували і розповідали сильні сторони "Динамо". Але говорити - легко, а реалізовувати - складно. Багато наших футболістів грають повільно - одні повільно думають, інші повільно рухаються.

Мені приємно, що київське "Динамо" розвивається правильно. Це моя оцінка з боку. Але порівнювати тренерів я не хочу. Ребров - своя величина для "Динамо", Блохін - своя. Згадайте, хто такий Блохін для цього клубу! Його не можна більше чіпати, це несолідно. Ось таке прохання від мене як від вболівальника волинського футболу", - сказав Віталій Володимирович.