Повз сміттєзвалище, що над дорогою між Колками та Красноволею Маневицького р-ну, байдуже не проїдеш і без огиди на розташованій поруч зупинці громадського транспорту не постоїш. Пише Волинська газета.

Якщо око не зачепиться за той безлад, що поруч із вказівником, то вдихнути смороду таки доведеться. Купи сміття – одразу на узбіччі!
У Колках те сміттєзвалище – не стихійне. Як розповіла телефоном секретар Колківської селищної ради Ганна Лотвин, діє воно вже з добрий десяток літ. Та й територія під вивіз сміття відведена чимала – 1,7 га. Але от чому земляки досі не навчилися не смітити у своєму домі, пояснити не береться. Мовляв, так уже є – і все тут.
– Тож очевидно: все одно доводиться вивозити той непотріб. Чому не проїхати ще кілька метрів – пояснити важко, – каже Ганна Оксентіївна.
На запитання, чи контролює якось селищна рада, наскільки совісно місцевий люд використовує територію, відведену для вивозу сміття, і чи якось підгортають його принаймні подалі від дороги, Ганна Лотвін каже, що роблять це «в міру фінансової можливості».
– Але ми не можемо всіх проконтролювати, зрозумійте. Туди ж і наші комунальники везуть сміття, і звичайні люди. Робимо все від нас залежне, – виправдовувалася Ганна Оксентіївна. – Там і вказівник поставили, і попереджували про штрафи, згідно з кодексом про адмінпорушення. Але…
Як у стіну горохом, напрошується висновок. Бо ж, можливо, влада не спрацьовує повноцінно, але й точно не самостійно там насмітила.