Журналіст програми «Гроші», який кілька днів чергував під військкоматами Києва, натрапив на справжню «мільйонерську сотню». Про це пише ТСН.

Виявилося, що там добровільно працюють успішні бізнесмени, які мали можливості сховатися від призову, але кинули престижну роботу заради того, щоб служити країні. Приміром, Олександр, водій червоного "Лексуса", якого журналісти перестріли у дворі військкомату, розповів, що він успішний бізнесмен, а добровільно прийшов до військового комісара, протестуючи проти анексії Криму. Після 20-денних курсів Олександр став старшим лейтенантом – одним з тих, хто формує українську армію.

Олександр також каже, що має гроші, аби взагалі залишити цю країну, але йому тут подобається, і його дітям теж. Старший лейтенант та мільйонер за сумісництвом заробляє зараз трохи більше 3 тисяч гривень на місяць. Цих грошей йому вистачає, щоб заправити свою автівку. Серед інших – капітан, який їздить на "Інфініті". Ігор працював у іноземній компанії, де заробляв купу грошей, зараз пише докторську дисертацію. Коли йому подзвонили з військомату, він не став ховатися, а просто залишив престижну роботу та прийшов за вказаною адресою.

ВІДЕО МОЖНА ПЕРЕГЛЯНУТИ ТУТ

"Я коли 2 березня їхав на автомобілі, чесно кажучи, не знав, що мене зарахували в команду працювати в військкоматі. Я своїй колишній дівчині, яка на той момент відпочивала за кордоном, написав смс-ку – "ключі від квартири у тебе є, ключі від сейфа - гроші там", а автомобіль стоїть на перед військкоматом", - розповідає Ігор. Фінансист за фахом, він потрапив у соціальний відділ військкомату. Зараз оформлює одноразову грошову допомогу пораненим та родичам загиблих. Ще один капітан, який працює у військкоматі, їздить на "Мерседесі". Пан Максим теж не стерпів, коли російські війська увійшли у Крим. "Пішов записуватися в "Правий сектор", але перед порогом уже став, передумав – все-таки я офіцер запасу. Згадав, де військкомат", - каже доброволець, та зізнається, що у рідній Вінниці у нього лишився сільгоспвиробничий бізнес. Зараз він не тільки формує команди під час мобілізації, а й активно допомагає хлопцям, які служать на Сході.