Останні роки в нашому місті не є секретом те, що всі діючі шахти "доживають" своє. А застосування "допотопних" стандартів праці й старезне обладнання тільки скорочує вік вугільним копальням. Наших шахтарів, які звикли працювати в нелюдських умовах (хабарництво, самоуправство керівників, відсутність грошей на ремонт обладнання й вичікування заробленого місяцями) можна сміливо назвати героями. Втім, у конторі, яка керує нововолинськими шахтами, є свої герої, і сьогодні принаймні про одного розкаже Нововолинський інформаційний портал.

Анатолій З., колишній гендиректор державного підприємства «Волиньвугілля», за сумісництвом - видатний юрист, бухгалтер, автомобіліст, працівник статистики... Досягнення керівника можна перераховувати безкінечно, одне слово - "генерал"!

Славнозвісний шахтар зрозумів: у вугільній промисловості є дещо цінніше, аніж "чорне золото" (вугілля) - державне бабло. І заходився пиляти... Словом, за 9 місяців 2012 року "народив" майже мільйон.

"Якщо коротко, то колишній гендиректор підприємства нараховував премії в розмірі окладу собі й трьом підлеглим до всіх свят календаря: Дня бухгалтера, Дня автомобіліста, Дня юриста; за заслуги: зразкову підготовку до спартакіади, виграну в суді справу щодо економії державних коштів, зразковий стан техніки безпеки", - розповів нам заступник начальника Нововолинського МВ УМВС Юрій Душний.

Наекономив "генерал" коштів до кишені - і на лікарняний пішов. На більш як 2 роки... І все б нічого, якби на підприємство не наглянули ревізори.

"Видобуток вугілля збитковий, підприємство - в боргах, а керівник надумав собі премії виписувати. При чому з будь-якого приводу", - додає Юрій Душний.

Ревізія для нашого "героя" закінчилась невесело: сидить під домашнім арештом, чекає суду. А ще троє "премійованих" неприховано тремтять: знають, що скоро Феміда і їх візьме за... руку.