Майже всі пункти екстреної медичної допомоги на Волині до зими готові.
Про це стало відомо в середу, 24 вересня, під час відеоселектерної наради за участі головного лікаря КЗ «Волинський обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» Олега Куца. Пише Волинський інформаційний портал.
Майже стовідсотково до зими готові пункти екстреної медичної допомоги у Володимирі-Волинському, Горохові, Іваничах, Камені-Каширському, Любешові, Любомлі, Старій Вижві, Нововолинську та Рожищах: у деяких із них ще не повністю замінили на енергозберігальні вікна та двері чи не зробили косметичні ремонти. Натомість у них обладнані приміщення для зберігання медикаментів, є кімнати для відпочинку персоналу.
Проте є й такі пункти, ситуація на яких бажає значного кращого. Медикам доводиться там працювати так би мовити в екстремальних умовах. Так, у Цумані Ківерцівського району, Затурцях Локачинського району приміщення пунктів вражені грибком, там вогко та холодно, є гризуни.
Низку проблем мають і пункти у Ковелі. Так, за словами тамтешніх медиків, пункт постійно затоплює, від чого стіни вражені грибком і пліснявою. Директор профспілки вже тривалий час обіцяє зробити ремонт, але все на рівні обіцянок і залишається. Олег Куц взяв скарги до уваги та звернувся до ковельських колег із проханням попрацювати над тим, аби облаштувати пункти допомоги в різних районах міста. Мовляв, місто немале, крім того, це поліпшить зручність добирання до населених пунктів району.
До слова, є проблеми й у берестечківському пункті, зокрема там досі не вирішене питання з транспортом – він відсутній.
Проте найскладніша ситуація, за словами Олега Куца, спостерігається на Ратнівщині. Там дуже старе приміщення диспетчерської, а оскільки кімната ще й велика, то обігріти її доволі складно. Крім того, є проблеми з каналізацією – її постійно заливає. В аварійному стані перебуває гараж.