Сьогодні відбулось чергове засідання громадської ради при Волинській ОДА, на якому представники громадських об’єднань розглянули кандидатури на посаду керівника державної фіскальної служби України у Волинській області. Всього на дану посаду було представлено два претенденти – Віталій Чуй та Петро Івасишин.

Найбільше розповів про себе та свої плани на посаді керівника фіскальної служби кандидат Чуй Віталій Володимирович в. о. начальника головного управління міндоходів у Волинській області. Він починав свою трудову діяльність слюсарем автотранспортної бази. Потім став бухгалтером піонерського табору. Та зрештою з 1994 року почав свій трудовий шлях у податковій службі в якості податкового інспектора.

Другий кандидат Петро Івасишин розповів про себе набагато менше. Він одразу взявся переконувати присутніх, що дуже задоволений тим, що в області проводять подібні громадські слухання. Як виявилось, Петро Івасишин має юридичну освіту, та працював слідчим у 90-сті роки. Тож за його словами. йому довелось пройти через «власне АТО». У податкову службу потрапив у якості начальника слідчого відділу державної податкової адміністрації. Після «Помаранчевої революції» він був призначений начальником податкової міліції, але невдовзі його відправили на пенсію, коли президентом обрали Віктора Януковича.

Більшість питань членів громадської ради та представників громадських об’єднань було адресовано Віталію Чую. Його опонента ніби ніхто не помічав. Загалом склалось враження, що представники громадської ради визначились із своїм вибором ще до проведення громадських слухань.