Цього місяця на Волині трапився спалах групового захворювання вірусним гепатитом А серед школярів. Стурбовані епідеміологи й тим, що в області дуже низький рівень профілактичних щеплень, - пише Інформаційне агенство Волинські новини.

Про це йшлося під час обговорення реформування держсанепідемслужби, яке відбулося сьогодні, 30-го вересня, в Палаці культури Луцька.

Спалах масового захворювання вірусним гепатитом А відбувся у селі Сошичне Камінь-Каширського району. За станом на 30 вересня уражені хворобою 7 учнів місцевої школи.

Є й проблеми із масовим захворюванням на кір: у місті Володимир-Волинський в кількох навчальних закладах уражено 17 дітей.

Зі слів начальника Головного управління Держсанепідслужби у Волинській області, головного державного санітарного лікаря області Наталії Янко, основною причиною масових спалахів захворювання – порушення календарів щеплення населення.

«Держсанепідемслужба області стурбована ситуацією, що склалася в зв’язку з низьким рівнем охоплення профілактичними щепленнями підлягаючих осіб. Так, з початку цього року проти поліомієліту прищепили в середньому до 28% дітей, проти дифтерії, правцю – 10%, проти кору – 25%, проти туберкульозу – 37%», - розповідає Янко.

Та додає, що Всесвітня організація охорони здоров’я рекомендує рівень щеплення населення не менше ніж 95%.