Сьогодні під час розширеного засідання колегії обласної державної адміністрації начальник державної фінансової інспекції у Волинській області Анатолій Омельчук доповів про стан фінансово-бюджетної дисципліни на підприємствах в установах та організаціях області  за результатами роботи протягом 8-ми місяців 2014 р.

За його словами на державному підприємстві «Волиньвугілля» позаплановою ревізією було викрито порушення у фінансово-господарській діяльності. На відокремленому Нововолинському підрозділі шахтоуправління, за період з 1.01.2012 року по 31.12.2013 року було виявлено незаконні виплати заробітної плати на суму 2 218 000 грн. Це при тому що на даному підприємстві постійно є проблеми з виплатою заробітної плати та погашенням її заборгованості.

За словами керівника фінінспекції Анатолія Омельчука генеральний директор ДП «Волиньвугілля» Анатолій Заболотній проводив зайві нарахування та виплачував премії самому собі у сумі 267 000 грн., та окремим працівникам підприємства на суму майже 2 мільйони грн.

Наразі директор ДП «Волиньторф» вже більше пів року перебуває на лікарняному, що унеможливлює застосувати до нього відповідні заходи впливу.

Матеріали перевірки передано до Нововолинського міського слідчого відділу міліції. За фактом злочину порушено кримінальне провадження. На даний час проводитися досудове розслідування.

Прослухавши доповідь начальника держфінінспекції голова ОДА Володимир Гунчик звернувся до начальника управління охорони здоров’я у Волинській області Ігоря Ващенюка з проханням розібратись у незрозумілому піврічному лікарняному. Губернатор припустив, що можливо хворому посадовцю вже треба робити інвалідність.

Також за проханням голови ОДА правоохоронці займуться лікарем, який виписує подібні лікарняні.

Гунчик зауважив, що це не перший випадок коли чиновники ухиляються від відповідальності «западаючи на глибокі лікарняні».