Колишня працівниця податкової служби Людмила Костерна намагається відсудити у податкової служби та страхової компанії «Аска» майже 180 000 гривень страхових виплат.

З матеріалів справи відомо, що в органах державної податкової служби Людмила Костерна працювала з 2005 по 2013 рік. Однак у 2011 році жінка отримала ІІ групу інвалідності загального захворювання, хоча і продовжувала працювати у податковій.

У січні 2013 року Людмила Костерна вийшла на пенсію по інвалідності.

Як пояснила представник нині уже фіскальної служби України Олена Кузьменко у 2008 році податкова служба уклала договір з ПАТ «Українська акціонерна страхова компанія Аска», у зв’язку з обов’язковим страхуванням посадових осіб органів ДПС України.

Впродовж усього періоду інвалідності жінка намагалася отримати виплати від страхової компанії «Аско».

Людмила Костерна вказує, що основною проблемою, яка унеможливлює процес отримання страхових виплат є висновок медико-соціальної експертної комісії. У 2011 та 2012 роках МСЕК видавало довідки, у яких було зазначено, що причиною інвалідності є загальне захворювання, проте це не входить до категорії страхових виплат.

І лише у червні 2013 року комісія встановила, що причиною інвалідності є захворювання отримане під час виконання службових обов’язків.

Однак як запевняє представник податкової – уже було пізно, адже Людмила Костерна за півроку до цього звільнилася з органів податкової служби.

Луцький міськрайонний суд відмовив у позові, оскільки визнав вимоги Людмили Костерної безпідставними, проте жінка подала апеляційну скаргу.

У свою чергу колегія Апеляційного суду Волинської області оголосила перерву у слуханні справи для витребовування додаткових документів.