Комусь війна - класна нагода для для того, аби заробити гроші, - пише Нововолинський інформаційний портал.

Волинян вкотре застерігають про шахраїв. Так, на днях, до одного з засновників видання зателефонувала шахрайка. Гроші виманювала професійно: постійно зверталася на ім'я,по батькові, на запитання відповідала чітко та із жалісливою інтонацією. Сто відсотків - користувалася базою даних.

"Зателефонували мені вчора нібито з відділу Міжнародної фундації "Фонд "Оживи мрію" з номеру 067 464 78 16. Сказали, що "отримали терміновий запит від командира 12 батальйону Микити А. М. про те, що 12 батальйон обстріляли з Градів і їм терміново потрібна допомога" Судячи з тексту й манери спілкування, типовий лохотрон. Почали розмову фразами "як ваше здоров’я", "дякувати Богу" ітд. А після того, як я відповів, що сам є волонтером, збираю кошти у своєму місті для бійців АТО й не довіряю сумнівним прохальникам, отримав: "пішов на...й" та й трубку повісили. Розмову, на щастя, вдалося записати", 0 розповідає чоловік.

Завтра шахраї можуть попросити кошти й у вас, а тому жертвуйте кошти або бепосередньо сім'ям військових або перевіреним волонтерам. Принаймні питайте паспорт, інакше є ризик, що ваша пожертва осяде в кишені шахрая.