Оскільки вживані тролейбуси польського виробництва значно дешевші, ніж вітчизняні, розширити парк Луцького підприємства електротранспорту планують завдяки придбанню техніки у Польщі.

Про це під час громадських слухань з розгляду питання «Пасажирські перевезення пільгових категорій громадян у місті Луцьку», що відбулися 7 жовтня у Луцьку, розповів міський голова Микола Романюк. Пише Інформаційне агентство Волинські Новини.

Він зазначив, що у місті планують максимально збільшити кількість тролейбусів. Так, з 28 їхню кількість збільшили до 42, а найближчим часом планують придбати ще два тролейбуси у Польщі.

«В Україні один новий тролейбус коштує 2 мільйони гривень. Ті, які ми беремо у Польщі, після капітального ремонту, разом розмитненням нам обходяться по 100 тисяч гривень. Ви бачите 15-й автобусний маршрут, який ми замінили на тролейбуси, привели їх в порядок, пофарбували і пару років поїздимо», - розповів Микола Романюк.

З його слів, решта тролейбусів, які використовує ЛПЕ, вже двічі використали термін експлуатації.

До слова, Інформаційне агентство Волинські Новини раніше повідомляло, що, попри оптимістичні сподівання, тролейбуси, які використовуються на маршрутах №15 та 15а часто ламаються та відстають від графіка руху.

Натомість, очільник ЛПЕ Анатолій Тимощук називав вживані польські тролейбуси «знахідкою», а заступник міського голови Тарас Яковлев пояснював поломки обкаткою техніки.