Президент України Петро Порошенко призначив послів в Польщу, Францію і Саудівську Аравію. Відповідні укази оприлюднені на сайті глави держави в понеділок. Пишуть Факти.

Так, екс-міністр закордонних справ Андрій Дещиця призначений надзвичайним і повноважним послом в Республіку Польщу. Екс-посол України в США Олег Шамшур призначений надзвичайним і повноважним послом України у Французькій Республіці. Вадим Вахрушев призначений послом в Королівстві Саудівська Аравія. Вахрушев до призначення був заступником директора департаменту консульської служби МЗС України. Екс-міністр закордонних справ Андрій Дещиця опинився в епіцентрі міжнародного скандалу 14 червня 2014 року.

Намагаючись відрадити разлючену загибеллю військового літака з 50 десантниками на борту в Луганську натовп від штурму посольства РФ у Києві, Дещиця заспівав фанатську нелітературну кричалку про Путіна, розрядивши ситуацію. Посольство Росії від штурму було врятовано, але сам міністр «постраждав» від гніву російських ЗМІ і особисто Сергія Лаврова, який заявив, що тепер Дещиця для нього «відрізана скиба», а Держсекретар США Джон Керрі навпаки - похвалив Дещицю "за професіоналізм". Незабаром президент Порошенко прийняв відставку Дещиці в парламенті, але під оплески нардепів пообіцяв працевлаштувати сміливого міністра.