У п’ятницю, 17 жовтня, Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков та Міністр оборони України Степан Полторак провели огляд нових наметів, у яких зимуватимуть бійці АТО. Новину передає Преса України

Огляд наметів американського виробництва здійснювався на полігоні навчального центру Національної гвардії. 

 «На встановлення одного намету йде близько 15 хвилин. Споруда розрахована на забезпечення електроенергією від автономної системи живлення, якою є дизель-генератор. Кожен намет обладнаний системою кондиціювання та освітлення», - розповіли кореспонденту Преси України в МВС.

Намет розрахований на одночасне проживання від 15 до 30 бійців. Тимчасовий притулок є досить мобільним та простим у встановленні та збиранні. 

Тимчасові споруди будуть забезпечувати комфортне проживання учасників АТО. Особливо це стосується зимового періоду. Намети, що їх американська фірма випускає вже майже 40 років, уже були протестовані в реальних умовах у різних точках планети і витримали вся випробування: і холодні сніги Аляски, і спекотні пустелі Афганістану та Іраку. 

Армійський намет розроблений так, що може зберігати комфортні температурні режими навіть тоді, коли на вулиці діапазон температур становить від -50 до +50 градусів за Цельсієм, а сила штормового вітру – 160 кілометрів на годину.

У свою чергу, міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков зазначив, що разом зі Степаном Полтораком вони ще з літа працюють над створенням мобільного корпусу для Збройних сил. Наразі керівники українських силових відомств вивчають та обирають серед різноманітних варіантів.