«Гарячими точками» в зоні АТО залишається район навколо Донецька, передмістя Дебальцевого і частину Луганської області. Пише Корреспондент.net.

РНБО оприлюднила актуальну карту бойових дій в зоні АТО (карта АТО) станом на 18 жовтня. Згідно з картою, складною залишається ситуація навколо Донецька, в передмістях Дебальцевого і на деяких територіях у Луганській області.

"Як ми бачимо на карті, "гарячими точками" залишається район навколо Донецька, передмістя Дебальцевого і район на півночі зони, яка контролюється незаконними збройними формуваннями в Луганській області, в районі н. п. Сміливе, Фрунзе, Трьохізбенка", - розповів заступник керівника інформаційно-аналітичного центру РНБО Володимир Польовий.

За його словами, окремі сутички спостерігаються у Тельманівському районі (н. п. Гранітне). "При цьому активність незаконних збройних формувань на півдні дещо знизилася. Основні дії бойовиків локалізовані навколо Донецька і поблизу Дебальцевого", - зазначив Польовий.

Він підкреслив, що за минулу добу українські військові відбили чергову спробу штурму аеропорту Донецька. "Наші позиції на цій ділянці двічі обстрілювали з гранатометів, мінометів і стрілецької зброї", - уточнив заступник керівника інформцентру.

Польовий також повідомив, що з установок "Град" були обстріляні українські позиції недалеко від н. п. Тоненьке, Красногорівка, Новомихайлівка, які знаходяться поряд з Донецьком.

Що стосується Луганської області, то обстріли зафіксовані в районі н. п. Вільхове, Трьохізбенка, Сміливе і Фрунзе. Він також розповів про ситуацію навколо 32-го блокпосту в районі н. п. Сміливе: "Ситуація навколо цього блокпоста непроста. Зараз мінометні обстріли цього посту, обстріл з стрілецької зброї, окремі сутички тривають. Блокпост отримав зміцнення, у тому числі інженерне", - зазначили в РНБО.

Також до РНБО повідомили, що шестеро з 11-ти бійців батальйону Айдар, які пропали біля н. п. Сміливе в Луганській області, вже повернулися. "З 11 бійців, які пропали безвісти позавчора, вже повернулися до лав батальйону "Айдар" шестеро", - сказав Польовий.

За минулу добу в зоні АТО загинули двоє українських військових, поранення отримали троє бійців. Зазначається, що один боєць загинув від кулі снайпера на блокпості, інший в результаті мінометного обстрілу.

Сьогодні вранці в штабі АТО повідомили, що ніч у районах проведення АТО пройшла відносно спокійно, проте минулого вечора були зафіксовані обстріл позицій силовиків в районах населених пунктів Піски, Старогнатівка, Дебальцеве, Тоненьке, Красногорівка, Новомихайлівка.

Карта АТО